5 Nisan 2008 Cumartesi

Bir Ev Taşıma Tecrübesi

Gerçekten de evden eve nakliyat,ev taşıma deyince şahsen içimi kara korkular kaplar.Sanırım bir çoğumuz için ev taşıma denince kabus akla gelir. neden bu kadar zor evden eve nakliye işlemleri?

Çoğumuz bir çok ev taşıma kötü tecrübesine sahibiz. Ya eşyalarımız kırıldı döküldü,ya ev taşıma günü her yanı dökülen bir nakliye aracıyla kapımıza dayandılar,ya kirli paslı battaniye eskileri eşyalarımızı ambalajladı,yeni evimizde dekorasyon zarar gördü hatta bazı ev eşyalarımız ödünç alındı.

En son evden eve nakliyat firması ile anlaşma yaptığımda marangozlu nakliyat dan bahsedildi,pek bir sevindimdi,hatta hiç tesisatçı çağırmama gerek olmadığı,tüm bulaşık makinesi,çamaşır makinesi,avizelerimin yerlerine ustaları ile monte edileceği,öylesine tecrübeli ve modern bir evden eve nakliyat firması olduklarını ballandıra ballandıra anlattılarki...

Bırakın marangoz ustasını,adamlar yeni ev taşıdığım yerde lambaları bile yerine takmadılar,hele bir kitaplığa kitap dizmeleri vardı ki evlere şenlik,kitaplar tam ters marş marş yerine,adamlar hayatlarında kitap yüzü görmemişler ki...

Cam sehpanın camı kırılmıştı ancak hiç söylemiyorlardı bile.. Alah'tan herhangi bir eşyam ödünç alınmadı,o konuda pek bir şanslı addettim kendimi. varillere doldurulan her şey evin orta yerine döküldü.
Hal böyle olunca tabii kabus oluyor nakliye.

Ev taşıma yapacaksanız iyice araştırmak lazım evden eve nakliyat firmaları 'nı. Kurumsal ve saygın,işini gerçekten de iyi yapan evden eve nakliyat firmaları da var elbet. Ancak bir çok derme çatma firma markalaşmış ciddi evden eve nakliyat firmaları'nın adını taklit ediyor.Bu da ciddi ve kökenli evden eve nakliyat şirketleri açısından zararlı.

Ev çevremize yeni taşınmış kişiler birer potansiyel bilgilendirici olabilir. hangi nakliye firması ile ev taşma yaptıklarını,memnuniyet durumlarını ve eğer memnun iseler hangi özelliklerinden dolayı memnun kaldıklarını soruşturun.

İyice soruşturmadan,evden eve nakliyat firması referans kontrol etmeden anlaşma yapmayın,sözleşmenize de en ince ayrıntısına kadar her şeyi açık ve net yazdırın. Yoksa kara bir kabusa dönüşebilir ev taşıma süreciniz.

Kaynak : www.evdenevenakliyat.tv