16 Haziran 2008 Pazartesi

Nakliyat Sigortası ve Evden eve taşınma

Gerek Gazete ilanı gerekse internetten hepsi birbirine benzeyen, kurumsal kimlikleri olmayan, ev taşıma görüntüleri diye aynı resimleri kullanan, nakliye araçlarının resimlerini gösterirken hiçbiri gerçek olmayan sadece arama motorlarında yer alabilmek için alakasız isimlerle karşınıza çıkan bir nakliyat firması bulmanız mümkün…

Yapılacak işten bahsettikten sonra nakliyat ile ilgili olarak telefondan direkt ev taşıma fiyatı alabilirsiniz ancak; taşınma zamanında kapınızda hiç ummadığınız bir araçla karşılaşabilirsiniz..

İlk defa o gün eşyayı görecek olan evden eve nakliyat firması ev eşyanızı gördükten sonra sizin son güne gelmiş evden eve taşıma ya zorunlu oluşunuz zaafınızdan yararlanmak isteyip yeniden taşıma fiyatlandırması ile karşılaşabilirsiniz..

Nakliye firması’nın daha önce telefon görüşmenizde bahsettiği hiç bir ambalaj malzemesinin kullanılmadığını görebilirsiniz..

Evden eve taşıma işinizin bitmediğini, yarım kaldığını görebilirsiniz.

Marongozlu nakliyat dedikleri halde marangozlu nakliyat dan eser olmadığını görebilirsiniz.
Yukarıda sayılan nedenlerle Ev taşıma öncesi evden eve nakliyat firmaları ’nı iyice araştırın,kesinlikle sözleşme yapın,ev taşıma için exper hizmeti alın.


Evden Eve Nakliyat –Nakliyat sigortası hakkında:
Sigorta kapsamları hakkında birkaç bilgi verelim. Sigorta şirketleri Nakliyat sigortaları’nı 3 grup altında toplar.
• Tam Ziya: Taşınan araçla malın birlikte tamamen zayi olması halinde güvence verir.
• Dar Teminat: Taşınan yükün ve onu taşıyan aracın taşıma sırasında birlikte karşılaşacakları bir riziko sonucunda uğrayacağı zararların sigorta edilmesidir. Bu teminata girmeyen başlıca rizikolar, yükün çalınması, ıslanması ve eksilmesidir.
• Geniş Teminat: Taşınan yükün çıkış deposundan varış deposuna ulaşıncaya kadar uğrayacağı tüm zararları temin eder. Yükleme, boşaltma ve kısmi hasarlar da teminata dahildir. Malın kendi kusuru teminat dışıdır.

Evden eve nakliye firmaları yapılacak işi tam ziya kapsamında sigorta yapabilirler. Bu da demek oluyor ki; sadece ev eşyası araç üzerinde iken aracın başına gelebilecek bir felaket sonucu eşyanın tamamen ziyan görmesi durumunda sigorta devreye girmektedir. Tam ziya teminatının üzerine gereken ücret farkını ödemeyi üstlendiğiniz takdirde dar teminat ile taşımayı sigorta yaptırabilirsiniz ancak; oluşacak hasarın tespiti için gelen eksper sorunu taşıma firmasının ambalajı iyi yapmamasında dahi bulabilir, yani yine mağdur durumda kalabilirsiniz.

İyi bir Evden Eve Nakliyat şirketi, yapacağı ev taşıma-evden eve nakliyat organizasyonu ile asgari hata ve maksimum güvence ile ev taşıma ve eşya yerleştirmesi yapabilebilme yetisine haiz olmalıdır.